nedelja, 26. marec 2017

GBTE 2017

Nedolgo nazaj smo izvedeli za zanimiv projekt danskega navdušenca nad kolesarjenjem in iskanjem geocaching zakladov, ki sliši na ime Radu. Projekt je poimenoval Geocaching Bicycle Touring Europe oz. s kratico GBTE 2017. Radu-jev cilj je, da sam, na kolesu, v okvirno 150-ih dneh, prevozi pot, dolgo okoli 7000 kilometrov, ki gre skozi 15 evropskih držav, na kateri ima namen poiskati približno 2000 geocaching zakladov. Ker imamo v klubu Geosledec radi zanimive avanture, smo ga seveda kontaktirali, Radu pa se je z veseljem odzval in nas povabil k sodelovanju oz. partnerstvu pri njegovem podvigu.

Zemljevid poti GBTE 2017

Radu je kolesar, ki zase pravi, da je znal kolesariti še preden je shodil. Je navdušen športnik, ki se je pri desetih letih iz rodne Romunije preselil na Dansko, kjer živi tudi danes. Z iskanjem geocaching zakladov se je prvič srečal v letu 2014 in ker se geocaching idealno dopolnjuje s kolesarjenjem, je združil oba hobija in od takrat naprej so njegovi kolesarski izleti postali kolesarski geocaching izleti. Rad ima tudi plezanje, zato so mu zelo pri srcu tudi T5 zakladi in tudi njim bo na svoji GBTE poti posvečal veliko pozornosti.

Že leta 2014 se je odpravil na kolesarsko geocaching pustolovščino GBTE 2014, v kateri je na poti iz Danske v Fancijo prevozil 1475 km, potoval skozi 5 držav ter po poti našel 245 geocaching zakladov. Dogodivščino je opisal tudi na svojem blogu. Že takrat se je odločil, da bo njegov naslednji izziv še daljši in zahtevnejši in tako se je rodila ideja o GBTE 2017.Po planu naj bi v Slovenijo vstopil 23. oktobra, iz Italijanske strani, skozi Novo Gorico. Pot bo nadaljeval proti Idriji, kjer se namerava nastaviti edinemu slovenskemu webcam zakladu, nato pa čez Logatec in Vrhniko prikolesariti v Ljubljano. 26. oktobra se tako lahko v prestolnici nadejamo srečanja z njim. Na ljubljanskem barju bo obiskal tudi naš step-by-step geoart, kjer mu bomo tudi delali družbo pri kolesarjenju in iskanju. Nadaljeval bo ob reki Savi skozi Litijo, Zidani most, Sevnico in Krško proti Hrvaški meji. Planira, da bi pot skozi naše kraje trajala okvirno 5 dni, Slovenijo pa namerava zapustiti 28. oktobra. Takšen podvig seveda zahteva kar nekaj prilagajanja, zato so možne tudi še kakšne spremembe.

Medtem ko bomo v našem klubu poskrbeli, da bodo njegove izkušnje pri iskanju slovenskih geocaching zakladov zanj kar se da pozitivne, pa imamo v njegovem imenu prošnjo za vse ostale navdušence nad geocachingom, še posebej za tiste, ki živite blizu trase njegove poti:

Radu se ima za namen prenočevanja v večji meri posluževati platform Couchsurfing in Warmshowers, a bo kljub temu vesel tudi kakšne druge ponudbe za prenočišče ali prostora za kampiranje.

V kolikor mu glede tega lahko nudite kakršnokoli pomoč, vas naprošamo, da ga (v angleščini) osebno kontaktirate. Če vam angleščina povzroča težave, pa lahko pišete tudi nam na naš klubski email. Vsem, ki boste pomagali, se že vnaprej prav lepo zahvaljuje!

0 komentarji:

Objavite komentar