nedelja, 20. marec 2016

Gremo keškat! - Šavrinka in Ruj


V soboto, 12.3. se nas je par ekip pod mojo diktaturo (beri: organizacijo) odpravilo na Geosledčev klubski izlet. Cilj sta bila traila »Kraljevina žarečega ruja« in »Šavrinka«. Veliko smo se pogovarjali in dogovarjali, enkrat je datum odpadel zaradi slabega vremena, pa smo našli tale alternativni datum, pa eni niso več mogli... Ampak na koncu smo le šli.

Pridružile so se mi še ekipe: zakri, Račke, culto in Ljubljanski pirati. Tudi lastnika zakladov, gospod nemirnež in gospa v.marjetka, sta se prijazno ponudila, da gresta zraven za vodiča in družbo. In tako nas se je nabralo celih 13 oseb in 1 kosmatinec (z bolj kratko dlako).

Zbrali smo se ob 8:30 na počivališču Lom. Bili smo vsi že na mestu, le malce smo še čakali ekipi zakri in Račke. Pa kličem zakrija in mi reče nazaj: »Saj smo že tu, samo tankamo še. Te že vidim.« Hotel sem že godrnjat, kako me lahko vidi, če pa stojim skrit za skoraj vsemi ostalimi čakajočimi, pa sem se spomnil, da je mojih 1XX cm in 1XX kg lahko videt tudi, če me kdo poskuša skrit.

In smo štartali. Seveda so se začeli že prvi zapleti že pri navigaciji, ki je navigirala s pomočjo prenosa podatkov. Ker je bil na enem delu poti en odsek zaprt »za tovornjake«, nas je navigacija avtomatsko peljala okrog. Ampak smo le prišli, le malce kasneje – razen domačina nemirneža in v.marjetke, ki sta šla po direktni poti.

Začeli smo najprej pobirat Kraljevino žarečega ruja. Najprej smo pobrali prva dva zaklada na vrhu, potem smo se pa spustili dol, saj je diktator odločil, da je bolj praktično se ustavljat na poti navzgor, ko sopihamo v klanec, kot pa na poti navzdol. Pa poberemo spodnja dva zaklada, potem smo se pa zabavali z odgovori na earthcache Ears of Istria, kjer se je ženski del ekipe culto »nehote« javila, da zabeleži odgovore. Tako to je v diktaturi.


Pa smo začeli sopihat počasi v klanec nazaj. Mladina je imela polno energije, kar se je velikokrat kazalo pri najdbi zakladov. Preden smo odrasli prišli do mesta zaklada, so ga oni največkrat že našli. Celo pot nas je spremljalo sopihanje, lep razgled in lepo vreme.

Ko smo prišli nazaj na vrh do avtov, smo spet se malce okrepčali, poskusili par likerjev, potem pa sta moški del ekipe culto in njegov kosmati spremljevalec Casper prikazala par genialnih trikov s frizbijem, ki sta se jih naučila tekom let. Predstava je bila fenomenalna.

Po okrepčilu smo se odpravili v smeri Šavrinke, ampak smo pred tem naredili z avtomobili en krog, da smo pobrali še tri zaklade. Do dveh zakladov smo se morali še sprehodit, ker sta bila slapa kar malce skrita, tako da smo hitro prišli do spoznanja, da bomo naredili kar nekaj nadmorske višine. Ampak ker je še zima in se pomlad šele bliža, sta bila oba slapa polna vode, kar je posledično pomenilo, da sta bila veličastna za pogledat in vredna vseh klancev.


No, pa je prišel čas, ko smo se pripeljali do začetka Šavrinke. Hitro smo se opremili in pogumno zakorakali v klanec, ki nam je spet pomagal predihat pljuča. Ampak ni bilo hudega. Ko smo prišli na vrh, mi je pa naenkrat postalo jasno, zakaj so se skoraj vsi ustrašili iti z nami. Na slemenu je tako pihalo, da je premikalo celo tako ljudino, kot sem jaz. Kasneje sem izvedel, da je bilo za to območje napovedan rumeni alarm, ampak geocacherji pod mojo diktaturo itak tega ne vedo.

Kljub slemenu pa je veter trajal le kratek čas, saj smo kmalu prišli v zatišje dreves. Tako se je prijeten sprehod počasi nadaljeval proti Lačni. Nemirnež in v.marjetka sta pridno servisirala zaklade, ampak sta bila pa zelo striktna: nista skoraj nič pomagala iskat zaklade, smo se morali kar sami znajt.

Na cilju na vrhu Lačne smo si spet privoščili kratek počitek, in čeprav je bil stolp mamljiv, nismo šli na vrh, ker je bilo preveč nevarno, da bi zaradi močnega vetra morali koga iskat kje naprej od Črnega Kala. Pa smo se slikali, malce poklepetali in se oddahnili, potem smo se pa spakirali in se odpravili nazaj proti avtomobilom.


Sprehod nazaj je hitro minil, vmes smo pobrali še en zaklad, in pri avtih sem se vsem udeležencem zahvalil, uradno zaključil svojo diktaturo in pustil, da je na sceno stopila demokracija. In zelo soglasno in demokratično smo se odločili, da poberemo še 3 drive-in zaklade, potem pa se gremo v Postojno okrepčat s picami.

Skupen ulov je bil torej 34 zakladov, kar je lepa številka. Oba traila in vse lokacije so bile res lepe in vredne ogleda, vendar brez odlične družbe ne bi šlo. Kot diktator tega izleta lahko mirno povem, da je bilo luštno iti s to ekipo, ki ji gre velika zahvala za vse prehojene korake, vse minute iskanja, hece, pogovore, vzpone in spuste, ki smo jih naredili skupaj.

Besedilo: dmrvos Fotografije: culto , zakri in Ljubljanski pirati

0 komentarji:

Objavite komentar