ponedeljek, 05. oktober 2015

Geosledec Geocaching Fest 2015

Geosledec Geocaching Fest 2015, trodnevno srečanje geosledcev se je pričelo na petkov večer, ko smo se zbrali na Meet & Greet eventu. Druženje smo začeli z geočvekom, ko je padla tema in so se iz telefonov hkrati začeli oglašati "tisti znani zvoki", pa smo se premaknili proti vrhu Ulovke, kjer smo organizatorji poskrbeli za objavo novega nočnega zaklada. Večerna meglica, ki se je spustila, je nekoliko otežila iskanje odsevnikov, a množice iskalcev to ni pretirano zmotilo in kar hitro smo našli pot do končne lokacije...


V soboto dopoldan je nastopil čas za osrednji del Geocaching Festa. Vikend vremenska napoved ni bila preveč obetavna in najbrž lahko temu dejstvu pripišemo razlog za nekoliko slabšo udeležbo, saj so na srečanju prevladovale ekipe iz osrednje Slovenije. Za malo popestritve je poskrbel prijeten popotniški par iz danske, ki si je na svojem potepanju po naših krajih zaželel obiskati tudi enega izmed geocaching dogodkov. V dopoldanskem delu srečanja so udeleženci na štirih kontrolnih točkah reševali naloge kakršne navadno srečujemo v opisih geocaching zakladov. Tako je bilo potrebno dešifrirati koordinate, prepoznati v blatu odtisnjene stopinje različnih živali, prebrati sporočilo poslano v semaforjevi abecedi in pravilno sestaviti vsebino prve pomoči. Pravilne rešitve so udeležencem prinesle koordinate štirih novo postavljenih zakladov. Ko so se ekipe zvrstile na vseh kontrolnih točkah, je bil čas za akcijo - objavljeni so bili namreč novi zakladi na trailu po Ulovki. Udeležence pohoda je nekje na sredini iskanja zajelo slabo vreme, a se niso vdali in so uspešno našli vse novo objavljene zaklade. Pohod so končali v suhih oblačilih in ob toplem okrepčilu za katerega so poskrbeli v Okrepčevalnici Ulovka. Močan naliv bo tako ostal še ena od zabavnih prigod, zapisanih v predalčku spominov na geocaching doživetja... :)


Tretji dan Geocaching Festa je bila na vrsti skrb za okolje oz. CITO srečanje, ki pa je bilo kljub temu, da se je vreme močno popravilo, žal najslabše obiskano. Kljub temu smo udeleženci ob cesti proti Vrhniki nabrali kar nekaj vreč smeti in s tem poskrbeli, da bosta Ulovka in okolica vsaj nekoliko čistejši.


Geosledci od blizu in daleč, se vidimo spet prihodnje leto!


Avtor prispevka: Ridler

0 komentarji:

Objavite komentar