ponedeljek, 28. september 2015

Pikina dogodivščina 2015

Tisti, ki me dobro poznajo, vedo da nisem ravno jutranji človek in mi zgodnje vstajanje ni najbolj pri srcu. A tokrat je bilo drugače, saj je v Velenju čakala Pikina geo-sobota. Cmokica tokrat zaradi službenih obveznosti ni mogla z mano, zato smo se za skupen obisk dogovorili z ekipo Zelenko & Ana.


V Velenje smo prispeli pol ure prezgodaj, okoli 9h. Organizatorji Pikinega festivala so se še pripravljali na množico udeležencev, organizatorji geocaching srečanja pa so zgodnje prišleke že čakali na lokaciji pri vili čira-čara. Srečanje se je začelo razvijati, ekipe so počasi kapljale na prizorišče in po slabi uri geočveka je Picassoman nagovoril udeležence, ostali organizatorji pa so nam v reševanje razdelili Pikin kviz. Ker mi Pikina tematika iz osnovne šole ni ostala najbolj v spominu, sem bolj ali manj opazoval kako so ostali člani naše skupine odgovarjali na vprašanja. Pravilno rešen kviz nam je prinesel pikin gumb s koordinatami naslednje točke. Na točkah smo reševali zanimive naloge, vmes pa pobrali še nekaj keškov na Pikinem trailu, ki so bili postavljeni lansko leto. Že pred prihodom na končno lokacijo so se začeli oglašati mobilni telefoni, izrazi na obrazih geocacherjev, ki smo jih srečevali pa niso puščali nobenega dvoma - objavljeni so bili novi Pikini zakladi. Na končni lokaciji je bil seveda obvezen vpis v logbook srečanja, tapridni so dobili Pikine medalje, malo manj pridni pa samo v morsejevi abecedi šifrirane koordinate letošnjega geo-arta. Mudilo se nam ravno ni, vzeli smo si čas ter koordinate v miru pretvorili in vnesli v naše "pametne" naprave. Ko nam je to uspelo, smo spet zavili nazaj proti jezeru, saj smo nameravali pred odhodom na letošnji trail, obiskati še domovanje Pike Nagajivke. :) Dopoldan je ob obilici aktivnosti tako precej hitro minil.Popoldan smo preživeli na trailu. Plan je bil, da poberemo črki I in K, ostale zaklade pustimo za naslednjič. V tem času se je naša skupina povečala na 8 ekip in skupaj z Chuck Borisom, Holy Wetherjem, Vasilijem, Ljubljanskim Žabarjem, Kikkerjem in Nikomg006 smo od zaklada do zaklada ugotavljali, da smo edini, ki smo se odločili za ta del poti, saj smo praktično povsod naleteli na prazne dnevnike, tako da smo si nenadejano prislužili tudi kar nekaj FTF-jev. Nekaj več kot 5km dolga pot je v odlični družbi seveda hitro minila, noben izziv ni bil pretežak in noben kešek se nam ni skril tako, da ga ne bi našli. Ko smo s trailom končali, smo pot zaokrožili še čez Velenje in pobrali nekaj zakladov, ki so se nam postavili na pot. Za na konec smo se z avtom odpeljali še do nekaj drive-inov iz črke P in ko se je ob pozni uri naredila tema, smo z iskanjem zaključili. Po dolgem in napornem dnevu se vsekakor prileže primerno okrepčilo, zato smo zavili še v bojda najboljšo velenjsko pizzerijo, kjer smo ob dobri hrani in zabavnih geocacherskih zgodbicah končali dan in se prijetno utrujeni odpravili proti domu. Menda so se v celem dnevu smejalne mišice utrudile prav toliko, kot tiste na nogah... :)


Letošnje GeoPike, smo se člani kluba Geosledec udeležili v številčni zasedbi, saj je bila na srečanju prisotna večina članov kluba. Kako tudi ne, saj smo imeli svojega predstavnika tudi med organizatorji tega simpatičnega srečanja, ki je letos potekalo 2. zapored. Organizatorjem gredo vse čestitke za odlično izvedbo srečanja in upamo, da se bomo lahko na GeoPiki zabavali tudi prihodnje leto. Hvala tudi vsem ostalim, ki ste pripomogli k super preživetemu geo-dnevu v Velenju. Ponovimo spet ob naslednji priložnosti!Avtor prispevka: Ridler

0 komentarji:

Objavite komentar