četrtek, 17. september 2015

Fotoreportaža Šapa

Štiri dekleta smo se na prejšnjem dogodku zmenile, da skupaj odidemo k našim sosedom. Razlog? Novo postavljeni trail v obliki šape. Sestavlja ga 55 vprašajev, kjer pa ni potrebno rešiti ničesar, saj je podana finala lokacija. Postavljeni so na Medvednici ali Zagrebški gori severno od Zagreba.  Že samo ime Medvednica nam pove, da geo art šapa je s tem namenom tukaj. Ali bomo srečale kakšnega medveda na poti, nismo vedele.V četrtek zjutraj se zberemo skupaj polovica ekipe Ridler&Cmokica, Ancka in midve. Hitro se napokamo v avto in že Ana šofira proti Zagrebu. Pot hitro mine, ne manjka dobre volje in novic iz geocaching scene.
Parkiramo v bližini prvega zaklada, kjer se pot začne. Kaj hitro ugotovimo, da ni najbolj toplo pa vendar uberemo pot pod noge. Priporočljivo je iti na pot s kolesom, me pa smo rajši ubrale pešpot.


Lastnik se je zelo potrudil in je vsak opis zaklada opremil s spoiler sliko. Namigi pa so vsi enaki. Slike so nam prišle zelo prav, saj je malo navigacija nagajala in lociranje dreves s pomočjo slik je prišlo še kako prav. Pot ni zahtevna, malo je vzponov a noben ni prehud. Vmes se ustavimo, rešimo multi in že hitimo naprej. Zakladi so vsi postavljeni na isti način, na drevesu. Največ časa vzame zvijanje logbooka in vstavljanje v vrečko. Pot nas pripelje do planinskega doma Glavica, kjer se odpočijemo srečamo prikupno mačjo družino. Poberemo še 4 tradicionalne zaklade in počasi se bližamo koncu. Trail sestavlja tudi bonus, kjer smo pridno pobrale vse številke izračunale, a smo pot zaključile na drugem koncu in potrebno bi bilo iti še enkrat po isti poti. Delal se je že mrak, temperatura se je bistveno spustila in noge so bile utrujene. Izkupiček 59 zakladov v približno 7 urah je bil več kot odličen. Odločne, da pridemo še enkrat nazaj, saj je veliko trailov naokoli in takrat zasluženo poberemo še bonus. Bo počakal na nas.Dekleta smo pokazala, da tudi same zmoremo in če smo 4 na kupu ne pada dež. Super je bilo in lepo preživet četrtkov dan. Na zemljevidu se smeji šapa, smejimo se me, saj medvedov ni bilo okoli nas. :)Avtorici prispevka in fotografij: zelenko&ana.

0 komentarji:

Objavite komentar