petek, 19. junij 2015

Ko se združijo lepi, pametni, močni, veliki, spretni, postavni in zgovorni ter gredo na MB event


Le redki geocacherji ne vedo, da se je 13. 6. na Štajerskem odvijal tradicionalni event GeoCacheEvent Maribor 2015. Seveda smo se tja odpravili tudi geosledci Cuden_family, Ljubljanski Pirat, tigi67, Picassoman in dmrvos, s seboj v družbi smo imeli pa še zakrija in ancko.

In kako je, ko se združijo lepi, pametni, močni, veliki, spretni, postavni in zgovorni ter gredo skupaj na event (sami ugotovite, katera lastnost pripada komu)? No, boste odkrili – le berite naprej.

Start iz Ljubljane je bil v zgodnjih jutranjih urah, in sicer ob 5:30. Vse bi bilo lepo in prav, če jaz ne bi zaspal in me je zbudil anckin klic, ki mi je sporočil: »Kje si, mi te že 5 minut čakamo?« Hmmm, ne vem, kdaj sem nazadnje bil v petih minutah oblečen, spakiran in v avtu od zakrija. Dobili smo se pri Ljubljanskem piratu in seveda šli na pot. Do eventa smo pobirali zaklade na polno, in kmalu so začeli dolgohlačniki zezat kratkohlačnike, ko smo hodili skozi trnje in koprive. Tolažba, da »vsaj revme ne bomo imeli«, je bila zelo jalova, ko se zaradi kopriv praskaš po celi nogi. Ah, ko sploh nismo vedeli, kaj nas čaka.

Pa pride čas, ko smo se le pripeljali do eventa, seveda že z nekaj najdenimi zakladi. Tudi tokrat Štajerci niso razočarali: tudi če nisi hotel kaj preveč komunicirat, si moral. Dobili smo naloge na listu, kjer smo morali iskati geocaherje, ki so ustrezali iskani nalogi (Poišči nekoga, ki ima vsaj 20 FTFjev, Poišči nekoga, ki se je izgubil med geocachanjem…). In ko si imel vse izpolnjeno, si bil kandidat za nagradno igro. Pa smo klepetali, se smejali, pozdravljali znane obraze, spoznavali neznane obraze, trenirali še malce angleško in hrvaško, in preden smo se uspeli z vsemi pozdravit in malce poklepetat, so nas organizatorji zbasali skupaj.

Pa se je začelo: najprej pozdrav, kratek govor, potem smo pa dobili koordinate od najnovejšega geoarta. In kako je, ko se združijo zgovorni, lepi, veliki, postavni, spretni, močni in pametni? Odgovor je enostaven: od 48 zakladov na geoartu smo dobili 14 FTFjev. Vsak je delal tisto, v čemer je bil dober, in z odlično organizacijo se nam nobeden zaklad ni mogel skrit.

In seveda, kratkohlačniki smo ga spet nastradali: organizatorji so rekli, da je geoart praktično »prijeten sprehod skozi gozd«. A ne da: trnje, veje, koprive in komarji. Noge so bile na koncu take, da eni si ne bomo upali še cel teden nosit kratkih hlač ali kril, na krvodajalsko akcijo naslednje pol leta ne smemo iti, ker so nam komarji spili kri, in če koprive res pomagajo proti revmi, smo se znebili revme za 3 življenjska obdobja. :-D


Ob odlični družbi in sem ter tja kakšnemu zapletu je čas, ko smo pobirali zaklade, res prehitro minil, in do drugega srečanja nam je uspelo počistit cel geoart. Na poti smo srečevali ostale iskalce, na hitro izmenjali par besed, pa šli naprej. Ko smo prišli nazaj na mesto prizorišča, smo seveda se najprej usedli ob pijači in malce poklepetali, potem pa smo šli… prebudit otroke v sebi in se udeležili Eventa za najmlajše. Ej, da ne bo kdo mislil: v tej ekipi so se najbolj možati moški izkazali kot krasni umetniki, ki znajo »čudovito pobarvat pobarvanko«. :-D

Kljub želji, da bi se udeležili še eventov s plezanjem in gajbicami, pa se nam kljub vsemu ni dalo čakat, da bi prišli na vrsto. Rajši smo se odpravili in pobrali še nekaj zakladov, potem pa smo šli na kosilo/malico/večerjo. Po okrepčilu smo pobrali še par zakladov v Mariboru in okolici, nato pa smo se zvečer še odpravili na Slovenia WWFM XII Flash Mob event (če komu ni jasno, kaj to pomeni: slikali smo se z odprtimi dežniki in se z njimi sprehodili skozi center Maribora. In ne, ni padal dež). :-D

Skratka odlična organizacija in odlična družba so naredili ta dan res krasen, z zajetnim ulovom najdenih zakladov. Čestitke in zahvala gredo Mariborskim organizatorjem za ves trudi, angažiranost in domiselnost, in seveda zahvala gre odlični družbi, ki je poskrbela, da smo se ta dan imeli krasno. Se vidimo drugo leto, a ne?

Avtor prispevka: dmrvos

0 komentarji:

Objavite komentar