torek, 21. april 2015

Gremo na Gigo in GPS Maze!

Le še slab mesec nas loči od novega Giga srečanja z imenom Mainz Gutenberg 2015 (GC50FTF). Srečanje bo tudi tokrat potekalo v Nemčiji, v mestu Mainz, ki leži tik ob bolj znanem Frankfurtu ob reki Ren. Skozi mesto poteka 50. severni vzporednik, zato nosi srečanje podnaslov: Iskanje zakladov ob 50. vzporedniku.

Nemci so ob robu srečanja postavili 81 geo-zakladov, katerih posebnost je, da nosijo vse možne kombinacije težavnosti in terena. V obliki Mystery zakladov so kot preprost geo-art nanizani ob 50. vzporedniku, zato je potrebno pred iskanjem na terenu opraviti domačo nalogo ter rešiti zastavljene uganke.

Giga Event pa ni edino Geocaching srečanje, ki se bo dogajalo v Mainzu: od 13. do 17. maja bo v neposredni bližini prizorišča Giga srečanja namreč potekal tudi dogodek GPS Maze Europe - Germany - GC57V0R, ki je prvi dogodek te vrste v Nemčiji. Gre za poseben tip dogodka, ki nosi tudi svojo ikono in je neke vrste potujoča razstava, njen namen pa je poučevanje obiskovalcev o Geocachingu in o GPS tehnologiji.


Po množični udeležbi na 1. Giga srečanju v Munchnu, ki se ga je takrat udeležilo 6 naših ekip, sta udeležbo na 2. Giga srečanju ter dogodku GPS Maze tokrat napovedali 2 ekipi iz kluba Geosledec: zelenko&ana ter Ridler & Cmokica. Vse prijateljske ekipe, ki se dogodka nameravate udeležiti, vabimo na združitev moči in skupne priprave, če se nam uspe uskladiti, pa tudi skupni napad na kakšnega od zakladov v Mainzu ali okolici.

Ostalim, ki se srečanja ne boste udeležili, pa bomo postregli s fotoreportažo, kjer boste lahko priča našim dogodivščinam. Vabljeni k ogledu!

0 komentarji:

Objavite komentar