nedelja, 19. april 2015

2. velenjska TB menjalnica

Udeleženci 2.velenjske TB menjalnice

Tudi letos smo se odločili za organizacijo menjalnice geosledljivčkov v Velenju. Tako kot lani smo se tudi letos zbrali na že znani lokaciji na Velenjskem gradu z lepim razgledom nad Velenjem in izhodišče za zaklada Pozojeva grajska pot - GC54VPJ in Velenje Wherigo-Od Velenjskega do Šaleškega grada - GC4ZJRB , ki pa ga danes zaradi malo slabšega vremena nismo občudovali. Dež nas je tako zbral pod grajsko streho, kjer smo počvekali, izmenjali geosledljivčke in nekaterim nickom dodali nove obraze. Ker se je govorilo, da bo tudi akcija so vsi nestrpno pogledovali po svojih gps pripomočkih in čakali Vrsota da se zbudi...

Ko je ura opoldan odbila so začela deževati še sporočila z novo objavljenimi zakladi. Današnjo menjalnico sem izkoristil tudi za lansiranje novega traila po Kožlju, ki bo upam navduševal in vabil stare in nove iskalce zakladov v naše konce.

Hitro se je druščina prestavila na P točko prvega zaklada in akcija se je začela. Pred skokom na trail še skupinski napad na zakladek Dobrodošli v Velenju - GC5J90C.

Po zboru ekip Ridler&Cmokica, AADT, Gamsek, vincenc1, dr_jani, zelenko&ana, crko&Co in kidip, ki so se v nadaljevanju eventa pridružile v skupinskem pohodu po poteh po Kožlju smo se odpravili novim dogodivščinam nasproti.

Najbolj zagnani geoiskalci...
Najbolj zagnani iskalci zakladov...

Pot nas je vodila čez most nato pa po dokaj razmočenem terenu do prvega zaklada, kjer so prišle do izraza prve spretnosti geolovcev... "dol  ga potegni " je bila prva ideja in že je sledil prvi skupinski FTF. Nadaljujemo do prvega plezalnega vložka, ki ga je suvereno napadel dr_jani in že smo pripravljali ribiško opremo. Tukaj se nam pot spremeni in že ga "grizemo" v hrib do naslednjega električarskega zaklada. Do naslednjega premagamo kar lepo hitrostno oviro in že smo na območju bomb.

Premagovanje hitrostnih ovir
Premagovanje hitrostnih ovir

Pot nas vodi naprej proti zakladu z lučko in naprej proti najvišjemu delu Kožlja zato je tudi pot temu primerna. Na vrh prispemo vsak po svoji poti..a ne kidip  :-) Nadaljujemo grebensko prečenje mimo malega in velikega magic boxa do zaklada, kjer so se geolovci preiskusili v prevodnosti električnega toka skozi svoje telo. Nato so na svoj račun prišle geolovke z svojimi kulinaričnimi sposobnostmi in že smo se začeli spuščati proti izhodišču. Po poti preiščemo še kažipot in se malo okopamo v bližnjem potočku nato pa zložimo vse bonus številke in lov na bonus zaklad se prične...končno :lol:

V akciji...
V akciji...

Na lokacijo bonus zaklada prvi prispe crko&Co, ki ga tudi locira in postavi na svetlo...kaj pa sedaj :twisted: Prihod preostalih ekip in začne se "mozganje" in klicanje geolovskih prijateljev, ki so v toplem zavetju v bližini računalnika. Po daljšem posvetovanju tudi ta zaklad popusti in sledi zadnji današnji vpis n trailu čez Koželj. Meni osebno je bilo zelo lepo ob takšni zagreti geolovski druščini, kjub ne najboljšemu vremenu, ki pa pri nobenemu ni povzročal slabe volje. Upam da se če ne prej naslednje leto zopet dobimo ob podobnem eventu. Zahvala ekipi AADT za povabilo na pivo.

Malo “mozganja” pred odklepom bonus zaklada
Malo “mozganja” pred odklepom bonus zaklada

in po uspešni rešitvi:

Bonus zaklad
Bonus zaklad


Avtor prispevka: Picassoman

0 komentarji:

Objavite komentar