torek, 20. januar 2015

1 leto kluba Geosledec!


Danes mineva eno leto odkar smo prekinili dolgotrajno klubsko mrtvilo na slovenski geocaching sceni in ustanovili Geocaching klub Geosledec. V tem letu se je zgodilo veliko. Predvsem veliko dobrega, na žalost pa moramo omeniti tudi to, da se je zaradi zlobe in škodoželjnosti nekaterih posameznikov, zgodilo tudi kaj slabega. Geosledci smo sicer po naravi pozitivno naravnani osebki in se na takšna in drugačna polena ki se nam jih trudijo metati pod noge, neradi oziramo, a to seveda ne pomeni, da jih bomo kar mirne duše spregledali in na njih pozabili.
Z žalostjo lahko le ugotovimo, da se osebki, ki takšne in drugačne neumnosti počnejo, ne zavedajo, da imajo njihova dejanja negativen vpliv na celotno slovensko geocaching skupnost.

Kakorkoli že, slovenska klubska geocaching scena se je prebudila in mirne duše lahko rečemo, da smo ravno mi tisti, ki smo jo spravili nazaj k življenju!


Naredimo kratek presek in si poglejmo, kaj smo Geosledci v zgolj enem letu delovanja doprinesli slovenski geocaching skupnosti:

  • Na ustanovnem zboru je bil sprejet sklep o ustanovitvi Geocaching kluba Geosledec ter urejeni vsi postopki, potrebni za pričetek delovanja kluba;
  • Urejena je bila klubska spletna stran, kjer so vam na voljo novice, zanimivosti, uporabne informacijo o geocachingu, ter spletni katalog izdelkov in potrebščin za geocaching;
  • Za vse, ki ste povezani v socialnih omrežjih je bila urejena tudi klubska Facebook stran (če še niste, všečkajte nas!);
  • Skupinsko in samostojno smo se udeleževali srečanj doma in v tujini: bili smo na Giga Eventu v nemškem Munchnu, na GeoCache Eventu Maribor 2014, velenjskem dogodku GeoPika 2014, Izmenjavi TB & GC, ...)
  • Izdali smo natisljive datoteke, kjer najdete različne tiskovine: od dnevnikov vpisov, letakov, nalepk in drugih tiskovin, ki jih lahko vsakdo brezplačno uporabi pri postavljanju ali vzdrževanju svojih geocaching zakladov;
  • Izdelane so bile prve slovenske ploščice, sledljive na geocaching.com;
  • Na Ljubljanskem barju je bil postavljen klubski »geo-art«, ki simbolizira logotip kluba, na katerem lahko poiščete 51 mystery zakladov;
  • Za potrebe Avgustovskega srečanja je bilo v Šempetru, Žalcu in okolici postavljenih 6 geo-zakladov različnega tipa (Traditional, Multi, Mystery, EarthCache, Wherigo in Event Cache);
  • Pod pokroviteljstvom in v organizaciji kluba je bilo organiziranih 6 geo-dogodkov, objavljenih na Geocaching.com: Maker Madness, Lov na skrite Pirhe, Velenjska TB menjalnica, Summer biking & Hiking, To Hell and Back ter Prednovoletno srečanje). Vseh Dogodkov in srečanj se je udeležilo 151 ekip iz Slovenije in tudi iz tujine.

Kaj lahko od nas pričakujete v letu 2015?

Program dela smo na nedavnem zboru članov kluba že sprejeli. Načrtujemo še več zanimivih in zabavnih dogodkov, srečanj, organiziranih skupnih akcij in posebnih ugodnosti za člane kluba. O vsem vas bomo v naših novičkah seveda sproti obveščali, vam postregli z multimedijskimi vsebinami ter drugimi pomembnimi in zanimivimi informacijami, ki so tako ali drugače povezane z geocachingom.

Si želite tudi vi sodelovati in pomagati pri naših aktivnostih?

Nič lažjega. Izpolnite obrazec pristopne izjave, nakažite znesek članarine in postali boste eden izmed članov ekipe, ki skrbi, da na slovenski geo-sceni ni nikoli dolgčas.

Vabljeni vsi, ki lepo mislite! :-)

P.s: nimate časa, da bi aktivno sodelovali z nami? Veseli bomo tudi podpore v obliki prostovoljnega prispevka, ki ga lahko nakažete na naš TRR. Obljubimo, da jo bomo tako ali drugače vrnili skupnosti.

0 komentarji:

Objavite komentar