torek, 16. september 2014

Zgodba nekega Travel-Buga


Svojo pot je sledljivček z imenom Benjamin's eendje (Benjaminova račka) pričel 25. septembra 2010, na Nizozemskem, v zakladu Harry in het koepeltje - GC1YPCN, ki je kakšnih 20km oddaljen od nizozemskega Amsterdama.

Simpatična račka je v najine roke prišla 7. avgusta letos, ko sva jo prevzela iz zaklada Trim steza na Melinah, v zg. Idriji. Takrat še nisva vedela, da bova jesenski del dopusta preživela v njeni domovini. Odločitev je padla kakšen teden ali dva kasneje. Greva na Nizozemsko!

Nekaj pred odhodom sva ugotovila, da si lastniki želijo njene vrnitve, zato sva stopila v stik z njimi. Nad najino pomočjo so bili seveda navdušeni, a ker časa za osebno srečanje ne midva in ne oni nismo imeli, smo se dogovorili, da jo pustiva v njihovem zakladu z imenom nestvogel - GC50WPG, od koder so jo kmalu po tem, ko sva ga odložila, tudi prevzeli.


Še malo statistike: v štirih letih je sledljivček gostil pri 64 geocacherjih, s katerimi je obiskal 498 zakladov, postavljenih na 4 kontinentih in v 10 državah, pri tem pa je prepotoval skoraj 60.000 kilometrov.

Vesela sva, da sva lahko bila tudi midva, pa čeprav samo za kratek čas, del njegove, sedaj že srečno zaključene zgodbe.

Avtor prispevka: Ridler

0 komentarji:

Objavite komentar