ponedeljek, 25. avgust 2014

Giga Event – ko srečaš geocacherja na vsakem vogalu


Kot že vsi veste, je v Munchnu dogajal Giga event – največji Geocaching event do sedaj. Na stadionu se je dogajalo: ljudje so klepetali, se pomerili v igrah, igrali srečolov in seveda, tam so bile tudi trgovine, kjer si lahko kupil, kar ti srce poželi za geocaching: od GC-jev do plezalne opreme. Kljub veliki številki udeležencev na stadionu ni bilo gneče, ker so ljudje prihajali in odhajali, razen takrat, ko smo se zaradi dežja vsi stiskali pod majhnimi strehami. Skratka če nas bo na stara leta pamet začela izdajat, sem prepričan, da se ob vsej pozabljivosti vendarle bomo spomnili tega odličnega eventa.


In kako je izgledal celoten vikend: hja, po ulicah so dejansko na vsakem vogalu strašili eni ljudje, ki so z GPS-i ali mobiteli iskali nekaj za žlebovi, panoji, pod klopcami... Saj drugače niti ne more bit: na Giga eventu je bilo več kot 8000 geocacherjev. Keški so se kar podajali iz roke v roko, logbooki so se hitro polnili. In ne upam si pomislit, kaj so si mimoidoči ljudje mislili, ko smo se geocacherji srečali čisto naključno na kaki ulici, metroju ali na avtobusni postaji, hitro izvlekli svoje fotoaparate in slikali tistih 6 črk in številk na nahrbtnikih, prsnih ali hrbtnih delih možakarjev in žensk, pokazali kak GC ali TB in potem se pozdravili ter šli vsak svojo stran.


Seveda, tudi Geosledci Cuden_family skupaj z Zan_005 in Luka_007, tigi67, dmrvos in ekipa aljoG, smo združili moči in se udeležili tega eventa. A nismo šli samo na event, ampak smo v petek, soboto in eni še celo v nedeljo še malce iskali zaklade in odkrivali znamenitosti. Ob neutrudljivem iskanju, zafrkavanju in spoznavanju naroda je vikend res prehitro minil.


Dogodivščina, ki ti ob odlični družbi ostane v res lepem spominu. :)

Avtor prispevka: dmrvos Avtor fotografij: Uroš Čuden

0 komentarji:

Objavite komentar