nedelja, 10. avgust 2014

Geosledec Event: To Hell (and back)


Groundspeakova napoved letošnjih suvenirjev za mesec avgust, nas je spodbudila, da smo geo skupnosti ponudili pomoč pri njihovem pridobivanju. Več kot 50 udeležencev se nas je v petek 1. avgusta zbralo v Šempetru v Savinjski dolini, kjer smo se udeležili dogodka To Hell and Back (Event Cache – GC58HRN).

Udeleženci dogodka

Dogodek smo začeli pred jamo Pekel, ki smo jo obiskali v spremstvu prijaznih vodičk iz turističnega društva Šempeter in z njihovo pomočjo spoznali nastanek jame ter dobili odgovore na novo objavljen zemeljski zaklad Jama Pekel GC58Q8K.

Po ogledu jame smo se podali proti Šempetru, kjer smo ob objavi tradicionalnega zaklada GC59FJV spoznali sv. Petra, ki je zavetnik kraja. Multi zaklad Rimska nekropola GC59FNM pa nam je prikazal še bogato zgodovino kraja in nas popeljal v čas, ko so se tod potepali še stari rimljani.

Nadaljevali smo s turističnim ogledom mesta Žalec, kjer smo se po Savinovi sprehajalni poti sledili navodilom Wherigo kartuše (GC58NC5).

Preden smo nadaljevali, smo se seveda ustavili še na obvezni pijački, kjer smo premlevali takšne in drugačne geocaching prigode. Za zaključek prijetnega druženja pa smo morali še malo razgibati možganske celice in rešiti uganko mystery zaklada, postavljenega ob ribniku Vrbje (GC59KQJ).


Ker se je vmes naredila tema, smo se počasi poslovili. Zadovoljni, ker smo si kot prvi v Sloveniji prislužili vseh 7 spominčkov meseca avgusta.

Popolnjena zbirka spominčkov
Kdor je manjkal, si je sam kriv! :)

0 komentarji:

Objavite komentar