sreda, 11. junij 2014

Geosledci na GeoCacheEventu Maribor 2014


Geosledec selfi


Že pred časom sklenjen dogovor med nekaterimi člani našega kluba o udeležbi na GeoCacheEventu Maribor 2014 preide v ključno dejanje...AKCIJA.

Moja udeležba se prične na avtocestnem izvozu Arja vas, kjer me v svoje nove dogodivščine dodajo Tigi67, Cuden_family in Ridler&Cmokica v polovični zasedbi. To je bil moj prvi skupni geolov s svojimi klubskimi prijatelji in takoj po vstopu v avto začutim in vem, da se bo dogajalo.

In res. Ker smo bili dokaj zgodni smo si lahko privoščili kar nekaj keškov na poti.

Prvi ''pitstop'' že po nekaj kilometrih na počivališču Tepanje z naskokom  na drevo ter beleženje prvega "Found it". Ker smo bili že zelooo dolgo na poti, je bila kavica naš obvezni naslednji "Drink it" postanek.

Nato je sledilo divje pobiranje keškov po poti do eventa. Malo pred prihodom na končno lokacijo je sledilo preoblačenje v uradne barve našega kluba, ki pa so, kot se je kasneje izkazalo, čisto sovpadale z barvo majčk organizatorjev.

Po začetnem protokolu in prejemu naloge se je začelo...sedaj gre zares. Po zaslugi tigi67-ja je sledila hitra razrešitev uganke in že smo bili na poti do prve lokacije.

Ali taktizirati ali ne to je sedaj vprašanje?

Pa dajmo malo popestriti dogajanje na eventu. Odločili smo se za napad na vprašajček no.17 in to se je pokazalo za zelo dobro taktično odločitev. Po prihodu na lokacijo hitro ugotovimo, da nismo edini taktizerji v tej igri in sledila je združitev moči  z ekipami Bojank, Vincenc1, Mirobori in Kompaski.


Precednik v akciji


Imeli smo podobno taktiko...Sledili so skupni FTF-ji vse do vprašajčka no.35, kjer smo se prvič srečali še z drugimi ekipami, ki so začeli pobirati keške z zadnje strani naprej.
Uff 20 FTF-jev...ja kar nekaj jih je ;)


Lista FTF-jev


Z iskanjem smo nadaljevali vse do zadnjega vprašajčka no.61 pri katerem pa se je že kazala potreba po "nekaj na žlico" predvsem pa po nujni tekočini za preživetje.

Odločitev je padla...odhod na kosilo...obisk okoliških eventov  in potem nazaj na teren, kjer je bilo potrebno poiskati še nekaj začetnih vprašajčkov.  Odlično kosilo v prijetno ohlajeni sobi in mrzlo pivo... to je to...

Obisk adrenalinskih vragolij na eventu je bil zelo zanimiv in zabaven. Tudi iz naše strani polovično zastopan. Smo se pa zato na otroškem eventu stoodstotno izkazali ha ha ha.


Tigi67 @kišta party


Po končanih eventih še skok po preostanek vprašajčkov, ker pa je Cuden_family lovil magično številko 1000 keškov, smo poiskali še kar precej, bolje rečeno vse v okolici...ja Uroš prava gonilna sila si ;)

Ura pa tik..tak..tik..tak in že se je bližal večerni dogodek Slovenia WWFM XI Flash mob event. Pot nas je zanesla na Glavni trg v Maribor, kjer smo se ponovno združili vsi današnji geolovci in še nekateri drugi.


V večerni toaleti


Ob zvokih žive glasbe smo počakali na glavni dogodek, ki se je pričel točno ob 21.45 uri in to je bila skupinska slika.


Flash mob skupinska


Sledil je še nočni event. Zbrali smo se na podanih koordinatah, kjer je sledil vpis v logbook, nakar smo se razdelili v dve jezični skupini in nočni vodeni ogled po centru mesta se je pričel. Nekako sem pričakoval kot piko na i malo končne akcije vendar tudi takšen sprehod je dal novega znanja o Mariboru.

Najzanimivejši del nočnega izleta po centru mesta je bil dostop do strehe Udarnika, od koder se je pokazal čudovit nočni pogled na okolico.


Na strehi Udarnika v MB


Tako. Ko sem na koncu nekako na palec preštel današnji izkupiček, sem se zelo približal številki 100 najdenih keškov vendar je nekako na koncu zmanjkalo volje..moči...za dosego tega cilja.

Teamski geolov mi je tako nekako razširil pogled na geolov in dal še dodatno motivacijo in željo po podobnih teamskih eventih. Stari mački so le stari mački...naučil sem se kar nekaj novih "cak" ki jih bom spretno uporabil pri nadaljevanju mojega geolova.

Hvala teamu Geosledec za prijetno druženje...lepo je bilo.

Avtor prispevka: Picassoman

0 komentarji:

Objavite komentar