nedelja, 25. maj 2014

100.000 najdb!


Alamogul. Ime oz. vzdevek, ki marsikomu od nas ne pove prav veliko...

A v svetu Geocachinga gre za svojevrstno legendo, prvega človeka, ki je dosegel 6-mestno število najdenih zakladov: dne 24.5.2014 je namreč vpisal najdbo svojega stotisočega geocaching zaklada. 100.000! Številka, ki je sicer za naše razmere čisto nepredstavljiva, je kljub vsemu popolnoma resnična.

Njegov profil si lahko ogledate na strani GC.com: Alamogul. Gre za geosledca iz Kalifornije, ZDA, ki pa je med iskanjem geocaching zakladov obredel tudi že lep del sveta.

Pogled v njegovo statistiko razkriva, da se je z geocachingom pričel ukvarjati leta 2002. V svojem prvem letu je našel 87 zakladov, v letu 2012, ko jih je našel največ, pa je ta številka znašala 20.509 zakladov. V letošnjem letu jih je našel že skoraj 5.000, kot rekordno najdbo št. 100.000 pa je vpisal udeležbo na Mega-Eventu Geowoodstock XII. Da si je izbral ravno Geowoodstok najbrž ni naključje, saj gre za srečanje, ki ima v ZDA že dolgo tradicijo, letošnji je bil namreč že dvanajsti po vrsti.

Seveda poznamo nergače iz te strani luže, ki se bodo zmrdovali nad takšnim "power-cachingom". Bistveno pri vsem skupaj je, da ne pozabimo, da gre pri geocachingu za aktivnost oz. igro, ki jo igra vsak igralec zase. Vsak po svojih željah, s svojimi motivi in vsak za svoje cilje. Ljudje smo si pač med seboj zelo različni. In če se kakšnemu egocentriku zdi nekaj nesmiselno, to še ne pomeni, da drugi tega ne bi smeli ali da tega ne bodo počeli...

0 komentarji:

Objavite komentar