nedelja, 20. april 2014

Lov na skrite pirhe

Člani kluba Geosledec smo si za tokratno nalogo zadali organizirati velikonočni event GC51CNJ, namenjen najmlajšim članom, ki se običajno med našim druženjem dolgočasijo. Zadali smo si nalogo, da mora iskanje potekati brez tekmovalnosti, kar nam je tudi uspelo. Najmlajši člani so se pognali v tek, si med seboj pomagali in kmalu pritekli nazaj, vsak z dvemi jajčki za menjavo.


V vmesnem času so se morali odrasli podati v boj, in razvozlati "uganko" - kako za vraga naj spravijo ključ skrinje iz steklenice, v kateri je palica, na njej pa vijak in matica, ki sta preprečevala izvlek palice. Morali so pohiteti, saj so v skrinji čakale nagrade za otroke in logbook. Bog ne daj, da bi otroci predolgo čakali. :P Ideje so bile različne: nekateri bi to opravili na silo, drugi malo bolj prefrigano - z žago, tretji, … :) Kot že ničkolikokrat dosedaj, se je tudi tokrat izkazalo, da so v takšnih primerih ženske nepogrešljive in ključek je bil hitro na planem.


Medtem se je pred skrinjo, v kateri so čakale nagrade za najmlajše, nabrala dolga vrsta. Ko bi videli, kako so zasijali njihovi učki, ko so ugledali nagrado. Usta so se razpotegnila v prešeren nasmeh ob zamenjavi plastičnih jajčk za Kinder surprise.


Da pa starejši ne bi bili prikrajšani za zabavo, se je začela tekma v nošenju jajčk na žlici. Tekmovalo je tako staro kot mlado, vsi pa so veselo navijali. Proga je bila kar zahtevna, saj jih je na sredi čakal "krokodil", ki so ga morali spretno prehoditi, da jim ne bi odgriznil noge. Kdor je jajce izgubil, pa je moral za kazen narediti še pet počepov. Nekatere ekipe so imele kar družinske dvoboje, druge pa je bilo potrebno k sodelovanju malce spodbuditi.


Razšli smo se nasmejanih obrazov v upanju, da se prihodnje leto spet vidimo v takem oziroma še večjem številu.

Avtorji prispevka: Cuden_family Avtor fotografij: Uroš Čuden

0 komentarji:

Objavite komentar